dimecres, 1 de juny del 2016

Top 2 School Trips



Top 2 School Trips


Which are the school trips that most students like? Do you want to know more about the best school trips? In this article I will tell you all about the two best ones, why the students like them the most and what they are about. 


A

fter asking the students at school the majority like those of primary 6 and secondary 2.  Do you want to know why? Read on!
In primary 6 we went skiing to La Molina for one week. We stayed at a hostel near the ski station called “Mare de Déu de les Neus”. The hostel was great and the food was excellent. Every morning we woke up, we got dressed in our ski outfit and we had breakfast. After doing all this we took the essential things for the day. Then a bus picked us up to take us to the ski station to start skiing. We would ski until lunchtime and we had lunch at a self-service buffet. After having lunch we went back to ski for a few more hours until five. At five o’clock back at the hostel we did different activities to have a nice time all together until dinner. After dinner we would do an indoor night activity and then would go to bed.
In secondary 2 we will go to l’Escala to spend a whole week doing water sports all day long. We’ll forget about school and enjoy the activities in groups after a whole year working hard to get good marks. This trip encourages us to work hard because it is like a reward for all of us.
All the students feel very good with this kind of trips and we have a nice time all together.
So, what do you think? Please post your comments below.


Thau y las nuevas tecnologías



Thau y las nuevas tecnologías




     
L
a escuela ha mejorado mucho desde los últimos años, fijándonos sobre todo en la tecnología. Podemos observar que en primaria se ha introducido una nueva forma de aprendizaje a partir de los IPads. Estos nos facilitan la realización de trabajos en grupo, actividades interactivas a partir de aplicaciones concretas. Aparte de esto, se han mantenido las anteriores tecnologías, como la pizarra digital que ayudaba a la explicación del profesor en según qué casos. No nos olvidemos de los microscopios ópticos, que también nos ayudan a realizar los proyectos de una mejor manera ya que profundizamos más, así, en lugar de buscar imágenes mediante un ordenador, las podemos ver directamente desde el mismo portaobjetos. También disponemos salas de informática que se utilizan una hora a la semana para aprender poco a poco cómo funciona el ordenador y sus herramientas.
Dejando aparte la zona de primaria, entramos en secundaria. En esta etapa, hemos obtenido una serie de avances tecnológicos, como por ejemplo, pasar la lista con la ayuda de la intranet. Esto nos hace perder menos minutos de clase o tener que bajarla a secretaría. Como primaria, seguimos conservando los microscópicos ópticos, que nos otorgan las mismas facilidades que anteriormente hemos comentado. En secundaria, en vez de tener IPads, como en primaria, tenemos ordenadores propios como los profesores.­­
En un futuro, a los alumnos de secundaria, nos gustaría tener IPads con teclados acoplables en cambio  de Notebooks, ya que son más manejables, y más ligeros a la hora de transportarlos respecto a su peso. También, no estaría de más, integrar un nuevo sistema de pasar la lista mediante pines o tarjetas. Estaría bien, poner aplicaciones para los IPads o para los ordenadores que sean utilizados, que nos ayuden a  entender mejor el contenido estudiado y trabajado en clase.



Música i dansa


MÚSICA I DANSA
“Des de P3 fins a 6è de primària per Nadal i fi de curs es fan danses.”




Per Nadal els nens i nenes de primària fan danses i canten cançons . Per fi de curs preparen les danses. Aquest treball es prepara amb les mestres de música a l’aula.

Alumnes de l’escola cantant per Nadal.
Hem entrevistat a les professores de música: a la Mar (professora de música a Parvulari), a la Montse (professora de música des de 1r de primària fins a 4t de primària) i a la Chedi (professora de música de 5è de primària a 3r de la ESO).

Mar:

1-                  És difícil treballar amb nens de parvulari?
No, perquè és fàcil motivar-los. Els hi dius una cosa i de seguida tenen ganes de saber-ne més.

2-                  És difícil ensenyar les danses als nens de parvulari?
No és difícil perquè s’ha de fer un procés que m’agrada molt.

3-                  Què és el que més t’agrada al preparar les danses de Nadal?
El que més m’agrada és el procés perquè des de que comencen només porten el ritme, i finalment construeixen la dansa i és una evolució molt gran.

Montse:

1-                  Quants anys fa que t’encarregues de les danses i les cançons de Nadal i de fi de curs?
M’encarrego de les danses i les cançons des de fa nou anys.

2-                  Com portes haver d’ensenyar a tants cursos?
M’agrada, perquè veig la evolució des que començo amb ells a 1er de primària fis a 4rt de primària.

3-                  Què és el que et va motivar a fer la carrera de música?
Sempre m’ha agradat la música. De petita, a casa, em posava a ballar i a cantar.

Chedi:

1-                  Quants anys portes treballant a l’escola?
Treballo a aquesta l’escola des de fa 15 anys.

2-                  T’agradaria ensenyar alguna dansa als nois i noies de l’ESO?
Sí, però hauria de tenir més temps que ara mateix no puc aconseguir.

3-                  Com et sents al veure les danses, de fi de curs i de Nadal, que tu has ensenyat als alumnes de 5è i 6è de primària?
Sento molta emoció i molta satisfacció i sé que els alumnes gaudeixen molt i que se’n recordaran per sempre més. Ballar és molt divertit.


En aquesta escola es dóna molta importància a la música perquè creiem que ajuda a desenvolupar-nos en molts aspectes.


Espais naturals de l’escola


Espais naturals de l’escola



A l’escola Thau Barcelona, a la part de alt, hi ha un bosquet, és un espai ample, amb molts arbres i plantes. Des del bosquet es poden apreciar les vistes de la ciutat de Barcelona i de l’escola. 














L’escola disposa d’un hort al costat del pati de parvulari, on els petits planten enciams i altres vegetals. És una activitat en la qual s’ensenyen valors, a tenir cura de les coses i a cuidar i respectar la natura. També és una manera de passar una bona estona i es fa molt amè.  


L’escola està situada a la part alta de Barcelona, al costat de Collserola. Està  envoltada de plantes i arbres com ara la olivera que hi ha darrera de l’edifici de Secundària o els simbòlics tres xiprers.La història diu que, si en un lloc hi ha un xiprer significa que hi pots veure aigua, si n’hi ha dos vol dir que hi pots fer un àpat i si n’hi ha tres que t’hi pots quedar a dormir. I la nostra escola en té tres que significa un símbol d’hospitalitat. 









Personatge il·lustre: Aina clotet





PERSONATGE IL·LUSTRE:

Aina clotet

“Comença fent el necessari, continua fent el possible; i de sobte estaràs fent l’ impossible.” St. Francesc d’Assis (patró de l’escola Thau)







Aina Clotet, va ser una ex-alumne de l’escola Thau. És la germana petita del també actor Marc Clotet i filla del doctor Bonaventura Clotet, especialitzat en la lluita contra la malaltia de la SIDA. Actualment, té 33 anys i és una actriu catalana coneguda per interpretacions com:

Cinema Rastres de Sàndal (2014),  
sèries Gran nord (2012-2013)  
teatre Joc de Miralls (2015).

Va començar la seva carrera com a actriu a l’any 1994 en la sèrie Estació d´enllaç quan estava fent 7è d’EGB a l’escola Thau.
És una gran actriu i ha obtingut diversos premis i nominacions:
Premis
·         2004. Premi a la Millor interpretació femenina en la IV Edició dels Premis de Cine de Barcelona, amb la pel·lícula Joves
·         2007. Premi a la Millor interpretació femenina i Premi Actriu revelació en el Festival de Cinéma Espagnol de Toulouse, amb la pel·lícula 53 dies d'hivern
·         2008. Premi a la Millor actriu catalana de Cinema dels Premis Butaca, amb la pel·lícula 53 dies d'hivern
·         2011. Premi Sant Jordi a la Millor Actriu Espanyola, per Elisa K






·         2012. Premi a la Millor actriu secundària en el Festival de Málaga, per Els nens salvatges


Nominacions
·         2006. Millor actriu en la VI edició dels Premis de Cine de Barcelona, amb la pel·lícula 53 dies d'hivern
·         2011. Gaudí a la millor actriu per Elisa K
·         2013. Gaudí a la millor actriu secundària per Els nens salvatges
·         2015. Gaudí a la millor actriu per Rastres de sàndal


                                     



Ara parlant de la seva relació amb l’escola, a la pàgina web de “l’Ara criatures”, es diu que als 50 anys de l’escola, L’Aina, juntament amb el seu germà gran Marc, foren convidats. En Marc va citar en aquest diari: «En guardo un molt bon record. La llum que entrava per tot arreu, l'amfiteatre, el respecte als professors, les carreres d'atletisme, els sant Jordis...»

ENTREVISTA A ÀLEX CARULLA
Vàrem fer una entrevista a l’Àlex Carulla, l’antic coordinador de feines de l’Aina, que ara és professor de la ESO. L’ ajudava perquè tot i que ja feia dos cursos que participava a la sèrie: “Estació d’enllaç” (en aquesta sèrie va sortir en 126 episodis), tenia moltíssima feina de l’escola també.

1)      L’Aina faltava molt a classe?

Més o menys faltava una setmana cada mes a causa de que estava absent per la sèrie que gravava.
2)      Tu en què l’ajudaves?

Jo l’ajudava en la distribució de les matèries i l’organització dels treballs, però jo no li ensenyava ni li explicava res de les altres matèries, d’això ja se n’encarregava ella.

3)      Encara que faltés molt, treia bones notes? Li costava o no s’havia d’esforçar gaire?

Treia molt bones notes, era un as, no li costaven gens les assignatures, justament a 1r de BUP, que era un dels anys més difícils, l’Aina portava una setmana sense venir a l’escola ja que havia de filmar, a la secció de naturals (química i física) la mestra va demanar a la classe si sabien el nom d’una alga molt estranya i justament l’Aina va dir el seu nom científic. Tota la classe es va quedar molt sorprès.

4)      Què és el que t’agradava més d’ajudar a l’Aina?

El que més m’agradava d’ajudar a l’Aina era que tenia una visió global de tot el que feia a l’escola.

5)      Última pregunta, te’n recordes si l’Aina a causa del seu treball com a actriu, va empitjorar amb les notes, es va mantenir, o fins i tot va millorar?

Va millorar sense cap dubte, el seu poc temps lliure no la feia distreure, tenia una gran memòria fotogràfica que l’ajudava molt pel que feia en els estudis i també és clar amb la carrera.


Ja veiem que l’Aina Clotet era una excel·lent estudiant i que el poc temps que tenia per dedicar-lo a l’escola mai li va impedir no treure bones notes.



Els Jocs Atlètics




Els Jocs Atlètics
















A l’escola Thau Barcelona , com a la de Sant Cugat, cada tres anys, es celebren els Jocs Atlètics, una celebració molt esperada per tots els alumnes esportistes de les escoles Thau. Aquest esdeveniment té lloc al complex esportiu municipal de l’Hospitalet Nord. Hi participen alumnes de totes les edats, des de parvulari fins a batxillerat realitzant, en grups o de forma individual, les proves que es poden realitzar en una pista atlètica. Aquestes proves són curses de 100m, 200m, i 400m, relleus de 100m, mig fons de 800m i 1500m, salts de llargada i d’alçada i llançament de pes. Aquestes proves són realitzades pels alumnes corresponents amb la supervisió dels professors d’Educació Física i per alguns alumnes del CIC, mentrestant la resta dels alumnes esperen a les grades. També hem de remarcar que és una activitat oberta a les famílies, que poden assistir a l’esdeveniment i veure els seus fills.

És una activitat molt desitjada i esperada per tothom, alumnes, pares i professors, gaudeixen i s’ho passen molt bé.  




St. George


St. George


« C’est la fête la plus importante de cette école » ANONYME


L’école Thau Barcelone, tous les ans, célèbre la fête de St. George.
Le matin, tous les étudiants et les professeurs se rassemblent et chantent le chant des moissonneurs. Ils chantent aussi une autre chanson, différente chaque année (cette année, ils chanteront la chanson « som com som » en français, « comme nous ». Après, il y aura aussi une petite performance associée à St. George.

Pour les 50 ans de l’école, Joan Dausà est venu à l’école pour chanter la chanson « 50 anys darrere d’una lletra. » qui signifie  « 50 ans derrière une lettre ».
Après, les élèves les plus âgés font des jeux pour les petits. C’est très amusant. Les élèves de 6è font des danses, des monologues, des blagues et d’autres spectacles dans l’amphithéâtre.

En ESO,  ils achètent un livre et une rose pour leur ami invisible.
Puis, ils vont déjeuner. Il y a toujours un repas délicieux : du Fanta,
des cannellonis, une spécialité catalane et des desserts, des glaces.



Finalement, l’après-midi, ils font un concours de poésie.
Ces jeux consistent à ce que tous les élèves présentent un poème minimum et alors le juge choisit un gagnant pour chaque classe. Les élèves de P5 sont les élèves plus petits.
Chaque année, une personne importante vient à l’école.

C’est un jour très important pour tout le monde à l’école!